מחיי היום יום שלי
רבים שואלים אותי, שחר תגיד לי מה זה באמת ארוחה מהעתיד, יש דבר כזה? זו לא עבודה בעיניים?
אני כמובן נעצר ואומר להם: חברים יקרים, כל יום אנחנו אוכלים ארוחה מהעתיד , הרי מחר זה העתיד. אז רבים צוחקים כאילו ספרתי בדיחה וממשיכים למלמל מולקולרי, מולקולרי!!!.אבל אם הם באמת יחשבו על זה הם יראו שכל פעם אנחנו מתקדמים עוד צעד לעבר אוכל " עתידני", "חדיש" ואחר כן כן כזה מהעתיד.
רבים מצד שני יגידו המגמה היא לחזור לאוכל של סבתא, של אמא, בקיצור של הבית.
הם רק שוכחים דבר אחד, גם את האוכל המסורתי של פעם הם מבשלים ב "תנור עתידי", אינדוקציה עתידית", קוצצי מזון חשמליות ורובוטיות.
אז אם כבר להשתמש במכשור העתידי אני, כשף שחר דבח מעדיף להשתמש בכולו וגם לאוכל אותו
איך הכל התחיל?
שמי שחר דבח בן 30 (מתקרב ל 31) ואני שף ומרצה לבישול מולקולרי, שזה בעצם שינויי מרקמים וטקסטורות של אוכל קיים.
לקחתי חומרי גלם אחרי בישול ביתי רגיל, והפכתי להם את המרקמים, הטעמים, הצבעים והטקסטורה שלהם.
ממש מעבדה בתוך המטבח, עם חנקן נוזלי, קציפות גבוהות, מדפסות תלת מימד, פיסול , ספריפיקציה ,שילוב של חום וקור ואמרתי בערך רק 1% מכל המטבח המרתק, המפחיד, המסקרן והמיוחד הזה.
אני ממעביר את התחום המולקולרי קרוב ל 10 שנים כמעט בכל מכללה בארץ, בתי ספר, אונברסיטאות, מפעלי היי טק קצת בחול ועד אנשים פרטיים ואנשי קולינריה חובבים בבתים פרטיים.
אני בין הבודדים שהתחילו עם הנושא הזה בארץ וכיום אני בין המרצים המעטים או היחיד אפילו שמעביר את התחום הזה לכל המבקש.
יום אחד, קיבלתי טלפון מבחורה בשם מעיין פרילוק, שלום, אפשר לדבר בבקשה עם שחר דבח בבקשה?
הצמדתי את השפורפרת לאוזן ואמרי שחר דבח מדבר, אפשר לעזור?
שלום שחר שמי מעיין אני הכתבת הטכנולוגית של ערוץ 10 אני עובדת על פרוייקט מיוחד ואני רוצה להיפגש.
קבענו , נפגשנו , מעיין התחילה לספר לי על הפרוייקט ושהיא עובדת עליו כבר תקופה ארוכה מאוד, "חקרתי והסתובבתי בעולם על מנת להביא את הדברים הכי חדשים, מיוחדים, מרגשים בקיצור את ה"עתיד".
שמעתי שאתה מבשל מולקולרי , מלמד מולקולרי, בעצם כולך מולקולרי ואני רוצה לעשות איתך שת"פ. וכן אנחנו עושים שת"פ אפילו שת"פ מטורף אנחנו עושים את ….
ארוחה מהעתיד!!!!!!
דמיינו רובוט מלצר שמגיש לנו את האוכל, רחפן שמגיע הביתה עם מגש פיצה,
צלחת שניתנת לאכילה בסוף הארוחה, כוסות פלא שמבלבלות לנו את הטעמים ונס קפה חדש שמורכב מפטריית קסם…
חברות וסטארטאפים שונים בעולם נמצאים במרוץ מטורף כדי לפתח לנו אוכל מגוון ומסעיר יותר,
מעיין במסע ארוך חיפשה בעולם את החברות שמייצרות עבורנו את ארוחת העתיד,
באירוע ניקח אתכם למסע הכרות עם הסטארטאפים הללו, כשלחלק מהפיתוחים ומהאוכל המיוחד הצליחה מעיין להשיג דוגמאות ראשונות ולהביא לישראל…
מעיין החלה לחפש בעולם את הסטארטאפים שמבשלים לנו את העתיד והצליחה להביא לארץ דוגמאות ממוצרים יחודיים,
מעיין ואני בנינו מופע יחודי המשלב נגיעה בעתיד וטעימות ממאכלים שלא טעמתם מעולם…
מופעים והרצאות
האירוע מתאים למגוון רחב של קהלים – אירועי חברות, ימי
.גיבוש, ערבי הרצאות וימי הולדת שונים ומיוחדים
חברות וסטארטאפים יכולים להזמין הרצאה במקום מופע,
שף שחר דבח יכול להכין את הקוקטיילים ללא אלכוהול ועם תפריט מיוחד במיוחד בשבילכם*
:אנחנו מקיימים מספר סוגי מופעים\
טעימה מהעתיד – חברות וארגונים
אירוע טעימות בליווי השף המולקולרי שלנו שחר דבח, מלווה בהרצאה חוויתית והתנסות מעשית, מתאים לארגונים וחברות כארוחת בוקר או ארוחת בראנץ'
טעימה מהעתיד – אירועים פרטיים
מתאים לאירועים פרטיים שמחפשים אטרקציה מקורית ומיוחדת, מופע חוויתי וסוחף וטעימות ממאכלים שלא טעמתם מעולם
חוויה חד פעמית, מרתקת, מעשירה, מצחיקה ומהפנטת.
שלכם , מעיין פרילוק ושחר דבח